TRABZON TATLARI ABU DHABİ SIAL MIDDLE EAST FUARINDA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.

Ekonomi Bakanlığımız koordinasyonunda Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimiz tarafından yürütülen "Trabzon Gıda Kümesi” adlı UR-GE projesi kapsamında yer alan firmalarla birlikte 24-26 Kasım 2014 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi emirliğinde düzenlenen Gıda sektöründe faaliyet gösteren profesyonelleri bir araya getiren SIAL Middle East fuarına katılım sağlanmıştır. Orta Doğu Bölgesinin önde gelen gıda fuarları arasında yer alan fuara 50 ülkeden 1.000 yakın firma ve 15 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiştir.

3. TRABZON İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ'NİN ARDINDAN..

2014 Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri - Ödül Töreni Hk.

"Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” kapsamında 4. kez düzenlenecek olan ödül töreni 28 Kasım 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ'nin himayelerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi, 500 milyar dolar ihracat hedefimize büyük katkısı olacak

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ankara'da bulunan Trabzonlular Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan ve DKİB Genel Sekreteri İdris Çevik Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi makamında ziyaret etti.

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ - RUSYA FEDERASYONU KUZEY OSETYA ALANIA ve DAĞISTAN CUMHURİYETLERİ TİCARET FORUMU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

TİM, Halkbank ve KGF işbirliği ile ihracatçı KOBİ'lere finansman desteği

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Halkbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile KOBİ İhracat Seferberliği İşbirliği Protokolü'ne imza attı. Protokol kapsamında ihracatçılara sağlanan finansman olanaklarının artırılması planlanıyor.

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNİN İHRACAT ŞAMPİYONLARINA ÖDÜLLERİ BAŞBAKAN YARDIMCISI TARAFINDAN TAKDİM EDİLDİ.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2013 yılı verilerine göre hazırlanan Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçı firma sıralamasında Trabzon ilimizden 9 ihracatçı firma ve Rize ilinden de 2 ihracatçı firma yer almaktadır.

TRABZON'UN TATLARI DUBAİ'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Trabzon Gıda Kümesi Projesi kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız ile uluslararası gıda sektörünün en önde gelen buluşma noktası olan ve Dünyanın en büyük gıda fuarı olan “GULFOOD DUBAİ 2014” fuarına ziyaret gerçekleştirilerek inceleme ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

ENERJİ VERİMLİ SANAYİ PROJESİ HK.

SIAL PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI HK.

SIAL- PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI

İstanbul Ticaret Odası'ndan alınan yazıda, 19-23 Ekim 2014 tarihleri arasında Fransa'nın Paris kentinde düzenlenecek olan “SIAL 2014 Uluslararası Gıda Fuarı”nın Türkiye milli katılım organizasyonunu gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

ENERJİ VERİMLİ SANAYİ PROJESİ

Bakanlık, enerji verimliliğini artıran projelere yatırımı yapan sanayicileri, yatırımın yapıldığı bölgeye bakılmaksızın 5. bölgeye yapılan yatırımlardan faydalandıracak.

2014 YILI ÜYEİK AİDATLARI HAKKINDA

2014 DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMLARI

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ - RUSYA FEDERASYONU KUZEY OSETYA ALANIA CUMHURİYETİ ve DAĞISTAN CUMHURİYETİ TİCARET FORUMUNUN ARDINDAN..

Rusya Federasyonu'ndan Kuzey Osetya-Alania ve Dağıstan Cumhuriyetlerinden üst düzey devlet erkanı ile ithalatçı firmaların katılımı ile gerçekleşen programa, özellikle TR90 Doğu Karadeniz bölgesinden kurum-kuruluş ve firmalardan önemli ölçüde ilgi gösterilmiştir.

TARIMSAL ÜRÜNLERDE İHRACAT İADESİ YARDIMLARINA İLİŞKİN KARAR

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulunca; Ekonomi Bakanlığının 5/11/2013 tarihli ve 72569 sayılı yazısı dikkate alınarak; 94/6401 sayılı İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararına istinaden hazırlanan ekli “Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımlarına İlişkin Karar”ın kabulüne, karar verilmiştir.

3. TRABZON İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ 17-19 EKİM TARİHLERİ ARASINDA TRABZON'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR

Ekonomi Bakanlığınca 94/6401 sayılı İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararına istinaden hazırlanan ekli “Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları Hakkında Karar”ın kabulüne karar verilmiştir.

TRABZON TATLARI ABU DHABİ SIAL MIDDLE EAST FUARINDA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.

Ekonomi Bakanlığımız koordinasyonunda Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimiz tarafından yürütülen “Trabzon Gıda Kümesi” adlı UR-GE projesi kapsamında yer alan firmalarla birlikte 24-26 Kasım 2014 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi emirliğinde düzenlenen Gıda sektöründe faaliyet gösteren profesyonelleri bir araya getiren SIAL Middle East fuarına katılım sağlanmıştır. Orta Doğu Bölgesinin önde gelen gıda fuarları arasında yer alan fuara 50 ülkeden 1.000 yakın firma ve 15 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiştir.

RUSYA FEDERASYONU'NA BİTKİSEL ÜRÜN İHRAÇ EDEBİLECEK FİRMA LİSTELERİ İÇİN BİLGİLER HK.

Rusya Federasyonu'na yaş meyve sebze ve kuru gıda ihracatı yapabilecek firmalara ilişkin listeler güncellenmiştir.