TÜRK GEMİLERİNE DÜZENLENEN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk İskender Rusya'da ihracatçılarımıza düzenlenen saldırılarla ilgili açıklama yaptı.
Başkanımızın açıklamaları şu şekilde;
“Dün Novorossisk kenti açıklarında NECIBE isimli gemiye düzenlenen drone saldırısını büyük bir şiddetle kınıyoruz. Saldırı neticesinde vefat eden mürettebata Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Ayrıca; NECIBE gemisindeki yaralıları kurtarmak üzere Novorossisk limanına yardıma giden URAL Ro-Ro gemisine düzenlenen saldırıyı da aynı ölçüde kınıyor, saldırı neticesinde yaralanan tüm mürettebata geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Rusya – Ukrayna arasında devam eden savaşın Türkiye'nin açmış olduğu gıda koridoru ve tamamen sivil – ticari gemilerle devam eden gıda taşımacılığına engel olduğu açıkça görülmektedir. Her iki ülkeye ait yetkili mercilerin bu konuda ivedilikle gereğini yapmasını beklemekteyiz.
Kamuoyuna saygılarımızla.”