DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ YÖNETİMİ TRABZON MİLLETVEKİLLERİ İLE BİRLİKTE İHRACATIN ARTTIRILMASINA YÖNELİK ÖNERİLERİNİ İLGİLİ BAKANLARA SUNDU

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ YÖNETİMİ TRABZON AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ İLE BİRLİKTE İHRACATIN ARTTIRILMASINA YÖNELİK ÖNERİLERİNİ BAKANLARA SUNDU

********

DKİB YÖNETİM KURULU ANKARA'YA ÇIKARMA YAPTI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu; AK Parti Trabzon Milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretler ile Bölge ihracatının arttırılmasına yönelik önerilerini Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN hanımefendi ile Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr.Bekir PAKDEMİRLİ'ye aktardı.

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN, Yönetim Kurulu üyeleri; Mustafa BULUT, İsmail KOBYA, Ali CAN, Erdal ÖZER, Atıf KESİM, Mustafa OKUTAN, Mustafa ÇOLAK ve Genel Sekreter İdris ÇEVİK katılımıyla Ankara'da AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet BALTA, Adnan GÜNNAR, Bahar AYVAZOĞLU ve Salih CORA ile görüşülerek Bölge ihracatının arttırılmasına yönelik öneriler masaya yatırıldı. Trabzon AK Parti Milletvekili Muhammet BALTA Milletvekili arkadaşları ile birlikte Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz ortamdan hızlı bir şekilde çıkış yapabilmemiz için her zaman ihracatçının ve iş dünyasının emrinde olduklarını, yaşanan sorunların çözümünde gece gündüz çalışarak her türlü desteği vermeye ve girişimlerde bulunmaya hazır olduklarını ifade etti. DKİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN da yoğun çalışma ortamına rağmen her daim Milletvekillerimizin desteğini aldıklarını ifade ederek, makamlarına gerek ilimiz gerekse de sektörümüz ile ilgili iletilen her türlü sorunun hızlı bir şekilde ele alınarak çözümü noktasında çalışma yapan Milletvekillerimize ihracatçılar adına teşekkürlerini sundu.

1 Ekim 2018 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen ziyaret programı kapsamında; DKİB Heyeti AK Parti Trabzon Milletvekilleri ile birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatçılarının karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerini ilgili Bakanlıklara aktarmak üzere, ilk olarak Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN hanımefendi ziyaret edilerek Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Gonca YILMAZ BATUR'un yanısıra diğer ilgili Bakanlık mensuplarının da yer aldığı toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu. "Rusya Federasyonu'na yapılan yaş meyve sebze ihracatında Rusya gümrüklerinde yaşanan sorunlar, Gürcistan'ın Türk menşeli çimentoya getirdiği kısıtlama, Doğu Karadeniz Bölgesi illerine hizmet veren Trabzon Eximbank irtibat Bürosunun, Doğu Karadeniz Bölgesi Şubesine dönüştürülerek Bölge ihracatçılarının daha rahat ihracat kredi imkanlarına kavuşması, yurtdışı piyasalarda yaşanan olumsuzluklar ve maliyetlerdeki artışlar dikkate alınarak ihracata yönelik verilmesi gereken destekler, önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak Sarp Sınır Kapısı yeni hizmet binasına personel takviyesi yapılması, sözkonusu kapı giriş/çıkışlarında ihracatçıların sorun yaşamaması için eksikliklerin giderilmesi ve gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması ile Muratlı Sınır Kapısının bir an önce açılması” konuları Sayın Bakana arz edildi.

Buna mukabil Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN hanımefendinin; özellikle Rusya Federasyonu'na yapılan yaş meyve sebze ihracatında Rusya Federasyonu Karantina yetkililerinden kaynaklı sorunun çözümü için girişimlerde bulunularak sorunun çözümünü hızlı bir şekilde sağlayacaklarını, Bölge ihracatçılarının Eximbank kredilerinden daha etkin bir şekilde faydalanması konusunda ve Şube açılması konusunda gerekli olan çalışmaları başlatacaklarını ve aktarılan sorunların çözümüne yönelik her türlü desteği vereceklerini ifade etmesi Milletvekilleri ve DKİB heyetini son derece mutlu etti.

DKİB heyeti daha sonra Milletvekilleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'yi ziyaret ederek, Rusya Federasyonu'na ihracatta yaşanan sorunu yetkililere bizzat aktardı. Yapılan görüşmeler neticesinde Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin önümüzdeki günlerde Rusya Federasyonu'na ziyarette bulunarak ihracatımızda yaşanan sorunları Rusya Tarım Bakanı ile görüşeceklerini belirtmesi ve özellikle liman gümrüklerinde ihracatçıların yaşamış oldukları sorunları ele alarak hızlı bir şekilde çözümünü sağlayacaklarını ifade etmesi yaş meyve sebze ihracatçılarını memnun etti.

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ

İlgili Fotoğraflar