DKİB HEYETİ BALKANLARI KALBİNDEN VURDU

Bölge ihracatımızda pazar çeşitlendirmesinin sağlanması ve ihracatçılarımızın Balkanlar pazarından daha fazla pay alması amacıyla Ticaret Bakanlığımız koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) organizasyonu ile 9-14 Mayıs 2022 tarihlerinde Balkanların kalbi olarak bilinen Bosna Hersek ile Sırbistan'ın başkentleri Saray Bosna ve Belgrad'a “İnşaat, Yapı Malzemeleri ve Tüketim Ürünleri” sektöründe Ticaret Heyeti programı düzenlendi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan; DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan “22 firmadan 32 katılımcının iştirakiyle gerçekleştirdiğimiz sektörel ticaret heyetinin ilk ayağı Sırbistan'ın başkenti Belgrad oldu. Belgrad Büyükelçimiz Sn. Hami Aksoy ve Belgrad Ticaret Müşavirimiz Sn. Yasemin Yüce'nin de katılımıyla düzenlenen panelin ardından 150'ye yakın Sırbistan firmasını ikili iş görüşmelerinde ağırlayan temsilcilerimiz yoğun ilgiye karşılık üstün bir performans sergileyerek 7 saatlik bir görüşme maratonunu başarıyla tamamladılar. Her firmamızın en az 10 firma ile görüştüğü bu yorucu maraton sonucunda birçok iş bağlantısının temelleri atılırken henüz Türkiye'ye dönmeden sipariş alan firmalarımız yorgunluklarına rağmen salondan mutlu ayrıldı” diye konuştu.

Program kapsamında Belgrad Büyükelçimiz Hami Aksoy'u da ziyaret eden heyet, destekleri nedeniyle şükranlarını sundukları sayın büyükelçiye Trabzonspor forması hediye etmeyi de unutmadı.

Heyetin ikinci ayağı olan Saray Bosna'da gerçekleştirilen iş görüşmelerine ise yaklaşık 70 Bosna Hersekli ithalatçının programa katılım sağladığını belirten GÜRDOĞAN ikili iş görüşmelerinin maksimum verimle tamamlandığını ve yine birçok firmanın iş bağlantısı yapmayı başardığını aktardı.

Tuzla Ticaret Odası ve Saray Bosna Büyükelçiliği yanında bölgenin önemli firma ve yapı marketlerini de ziyaret eden heyet, ürünleri gerek nitelik gerek fiyat açısından incelerken Türk ürünlerinin pazarda şansının yüksek olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Heyet Başkanı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN “Gerek Sırbistan gerekse derin tarihi ve milli bağlarımızın bulunduğu Bosna Hersek, Türk yatırımcı ve ihracatçılar için önemli bir potansiyel taşıyor.  Önümüzdeki dönemde, bu pazarı daha etkin bir şekilde incelemeye alarak, gerçekleştirilen bu ticaret heyetine katılan firmalarımızın yaptıkları görüşmelerin iş bağlantısı ile sonuçlandırılması için firmalara katkı vererek etkin takibi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bilgilerinize sunulur.