2017/77 TİM-TEB Trabzon Girişimevi ve DKİB İşbirliğinde Ürün Pazar Uyumu Semineri Hk.

 

SİRKÜLER (2017/77)

TİM-TEB Girişim Evi ve Birliğimiz müşterek organizasyonunda Dış ticaret ile ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların; bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılı faaliyet programı çerçevesinde 14 Aralık 2017 günü "ÜRÜN-PAZAR UYUMU SEMİNERİ” adı altında bölgemiz firmalarına yönelik olarak yarım günlük bir eğitim semineri düzenlenecektir.

Katılımda hedef kitlesi bölgemizde faaliyet gösteren mevcut dış ticaret firmalarının temsilcileri ve çalışanlarının yanısıra başlangıç aşamasında olan veya gelecek planları arasında dış ticaretle iştigal etmeyi planlayan girişimci firmalar ve çalışanları olarak tespit edilen söz konusu eğitim seminerine katılmak isteyenlerin aşağıdaki formu doldurarak en geç 13 Aralık 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar h.divaroglu@girisimmerkezi.com olarak kayıtlı e-posta adresine iletmeleri hususunda;

Bilgileri ve gereği rica olunur.

 

İdris ÇEVİK

Genel Sekreter

Ek: Başvuru Formu ve Seminer Bilgileri

 

 

 

 

SEMİNER İÇERİK BİLGİSİ

 

"Ürün ve hizmetlerin pazara uygun olup olmadığı veya müşterilerin beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığı" konusu, girişimcilerin ve girişimci adayların araştırma ve değerlendirme işlemleri yapılması temel konuların başında gelir. Bu nedenle, 14 Aralık Perşembe günü saat: 13:30 - 16:30 arası TİM TEB Girişim Evi ve DKİB tarafından gerçekleştirilecek olan Ürün / Pazar Uyumu Eğitimi ile ürün, müşteri, pazar arasındaki uyumun nasıl olması gerektiği aktarılacaktır.

 

Seminer Başlıkları:

1) Ürün-Pazar uyumlanma önemi

2) Yalın Girişim, Tasarımcı Düşünce, MVP kavramları

3) Müşteri ile empati kurma teknikleri - Taklitçilik

4) Fikirleri test etmek

5) Değer önerisi tablosu

EĞİTİMCİ BİLGİSİ

Faruk YAYLAZ -Kısa Özgeçmiş:

Faruk YAYLAZ Marmara Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2015 yılında mezun olmuştur. Eğitim hayatı boyunca iş etüdü, istatistik, ön tahmin, üretim planlama gibi alanlarda projeler yapmıştır. Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'ndeki 1 yıla yakın çalışma süreci boyunca çeşitli eğitim ve danışmanlık projelerinde görev almıştır. Bu projeler kapsamında yapılan eğitimlerin birçoğunu hazırlamıştır. 2014'ten bu yana TEB Girişim Evi'nde çalışmaktadır.

Faruk YAYLAZ katma değerli ve yüksek potansiyelli teknokent girişimcileri için hazırlanan TEB Startup Incubation ve Levelup Acceleration programı dahilinde gerekli iletişim ve koordinasyon yönetimini yapmaktadır. Ayrıca gelişen teknolojilerin takibi ve hazırlanan eğitimler kapsamında yurtiçi ve yurtdışı pazar analizleri ve araştırmalar yapmıştır.

Projeler:

  • TİM-TEB VE TEB Girişim Evi Danışmanlığı
  • Girişimcilik ve İş Kurma Süreçleri
  • İş Fikri Doğrulama
  • İş Modeli Kanvası
  • Tasarımcı Düşünce Tekniği
  • Yatırımcılık Süreçleri
  • Teknokent Yönetimi
  • Değişken sektörlerdeki projeler için iş planı, satış ve pazarlama planının geliştirilmesi
  • TÜBİTAK 1601 Kapasite Artırma Programı Operasyon Planlama ve Yönetimi