DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ RUSYA FEDERASYONU TRABZON BAŞKONSOLOSUNU VEDA YEMEĞİ İLE UĞURLADI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği
Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosunu

Veda Yemeği ile Uğurladı

Yaklaşık 5 yıla yakın süredir Trabzon'da görev yapan ve görev süresinin dolan Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Sayın Dimitry TALANOV Trabzon'dan ayrılacak olmasından dolayı yaptığı veda ziyaretleri kapsamında Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin düzenlediği veda yemeğine katıldı.

DKİB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte verilen yemekte konuşma yapan Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN, Rusya Federasyonu Trabzon başkonsolosu Sayın Dimitry TALANOV'un Trabzon'da görev yaptığı 5 yıl zarfında Doğu Karadeniz Bölgesi ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesinde çok büyük katkıları olduğunu, beraberce çok önemli projelere imza atarak ilişkilerin üst noktalara ulaşmasında bir çok projeyi başarılı bir şekilde tamamladıklarını, bir Türk dostu olan Sayın TALANOV'un görev yaptığı süre boyunca bir çok sorunun çözümünde ihracatçılara katkı verdiğini belirterek, Moskova'da Bakanlık görevine dönen Sayın Talanov'un ilişkilerin gelişmesinde bundan sonra da her türlü desteği vereceğine inandığını belirtti.

Konu hakkında değerlendirme yapan Rusya Federasyonu Başkonsolosu Sayın Dimirty TALANOV'da, görev yaptığı süre boyunca Trabzon'da çok önemli projeleri gerçekleştirdiklerini, Trabzon'u kendi evi gibi gördüğünü ve çok sevdiğini Trabzon dışına görev için çıktığında dönüşlerde kendi evine dönüyorum duygusu içinde hep Trabzon özlemi duyduğunu belirterek, Doğu Karadenizli iş adamlarının Rusya Federasyonunda çok önemli işler ve yatırımlar başardıklarını, bundan dolayı ihracatçı ve iş adamlarını kutlayarak bundan sonra da her türlü desteği vereceğini belirtmiş ve Ayrıca, Doğu Karadeniz ihracatçılar Birliği ile çok önemli işler yaptıklarını ve katkı aldıklarını ifade ederek dostluklarının bundan sonra da aynı şekilde süreceğine inandığını ifade etti.

Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği