TÜRKİYE'NİN 2. EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN “KEBİR SÜT” TRABZON'UN GURURU OLDU

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALMA BAŞARISI GÖSTEREN “KEBİR SÜT” TRABZON'UN GURURU OLDU

Her yıl geleneksel olarak İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanmakta olan Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından ikinci 500 en büyük sanayi kuruluşları listesine Trabzon ilinden Kebir Süt markası ile süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Karadeniz Kardeşler Gıda San. ve Tic. A.Ş. firması yeniden sıralamaya girme başarısı gösterdi. 2019 yılı mali verileri baz alınarak yapılan değerlendirmede  Karadeniz Kardeşler Gıda San. ve Tic. A.Ş. firması, ikinci en  büyük 500 firma sıralamasına 127 inci sırada yer aldı ve bir önceki yıl sıralamada 183 üncü sırada yer alan firma,  2019 yılında 56 basamak daha yükselme başarısı gösterdi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN; Trabzon ilimizin gözde markalarından olan İhracatçı üyemiz Karadeniz Kardeşler Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmasının Türkiye'nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşları arasına girme başarısı gösterdiğini ve bundan dolayı da Trabzon ilimizi layıkıyla temsil etmesinden dolayı firmaya şükranlarını sunduklarını belirtti. GÜRDOĞAN; Trabzon ilimizden doğan ve oluşturdukları KEBİR SÜT markası ile Türkiye geneli ve hatta yaptıkları ihracatla uluslararası global markalar düzeyine yükselen Karadeniz Kardeşler'in göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı kendileri ile gurur duyduklarını, Trabzon'un yerel ürünleri olan Süt ürünlerini sanayi alanında işleyerek tüm Türkiye'nin ve hatta yurtdışı tüketici kitlesinin beğenisine sunan KEBİR SÜT'ü diğer firmalarımızın da örnek alarak, bu başarı hikayesinin tecrübesi ışığında Trabzon'dan daha başka yeni markaların oluşturulması gerektiğini belirtti. Firmanın ürünlerinin sadece yurt içinden değil yurtdışından da yoğun ilgi gördüğünü ve tüketildiğini gözlemlediklerini belirten DKİB Başkan Yardımcısı GÜRDOĞAN; markanın uluslararası pazarlarda kolaylıkla tüketilen ve bulunan bir marka olması için gerek Çin Halk Cumhuriyeti ve gerekse Avrupa Birliği Ülkelerine giriş için gerekli olan izin prosedürlerinin tamamlanması için firmaya her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Basın bültenlerinizde yer verilmek üzere bilgilerinize saygılarımızla sunulur.

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ